Het verhaal van d’UZAren begon in 1995 met een eerste revue en al snel bleek dat er acteertalent te vinden was bij deze enthousiaste ploeg.

 

Schoorvoetend maar vastberaden werden plannen gemaakt voor een jaarlijkse toneelvoorstelling en kijk, bijna 25 jaar later staan we er nog steeds.

 

Wij kunnen terugblikken op een zéér gevarieerd repertoire, gaande van komedies tot sociaal geëngageerde toneelstukken.  Bovendien werd n.a.v het 30-jarig bestaan van het UZA in 2009 gestart met een najaarsproductie, ondertussen ook een traditie geworden, en die steeds in het UZA-auditorium gebracht wordt, terwijl het Forttheater in Edegem  onze vaste stek is voor de voorjaarsproducties.

 

Een speciaal woord van dank gaat uit naar Gilbert Van Zundert, onze “vaste” regisseur en goede vriend. Zonder zijn ervaring, deskundigheid en inzicht, hadden wij - in alle bescheidenheid - nooit de kwaliteit kunnen bieden die u van ons gewend bent.

 

 

Ook een vriendschappelijke dank voor onze vriend Jean Coen, die met zijn ‘kunstenaarsoog’ steeds mooie en speciale decors tevoorschijn weet te toveren.

 

 

Wij hopen ons trouw publiek nog zeer dikwijls te mogen ontvangen op één van onze voorstellingen, en wij van onze kant leggen de lat telkens hoger om de kwaliteit te garanderen.